Om oss

Dolmsundet Marina AS ble etablert i 1985 av eier og daglig leder Einar Hermanstad. Einar, hadde en visjon om å dele Hitras unike fiske og natur med gjester fra fjernt og nær. Han pionerte Hitra Veikro, Hitra Kro og motell, Dolmsundet Hotell og Dolmsundet Marina med utgangspunkt i heimplassen og familiegården Vassætra. Dolmsundet Marina drives i dag av Einar og hans kone Natalya.

Dolmsundet Marina kan tilby forskjellig type overnatting fra rorbuer i sjøkanten, sjønære leiligheter, campinghytter og Dolmsundet Lodge med egen brygge. Hos oss kan du leie mellom 5 forskjellige båttyper i forhold til fiske og dykkebehov. Vi tar i mot små grupper, individuelle turister, bobiler og charterbusser med fisketurister.

Kontakt oss

Telefon: +47 99 01 25 58
epost: post@dolmsundet-marina.no
7250 Melandsjø

Historie

Dolmsundet Marina ligger på historisk grunn. Det har bodd mennesker i Dolmsundet og på Vassætra gård siden steinalderen. Under gårdsdrifta på 1900-tallet ble det funnet mange spor etter tidligere bosettinger. I 1997 ble det foretatt arkeologiske utgravninger på området. Det ble avdekket flere graver fra jernalderen som er datert tilbake til ca. år 400 og rester av hjørnestolper av et langhus. Andre funn er kokegroper fra steinalderen ca. 4-5000 år siden. I 1997 ble det oppført en langhus-rekonstruksjon på funnstedet hvor det originale langhuset lå. Langhuset kan leies med servering til selskaper og arrangementer.

Utmerkelser

Hvert år kårer Dagens Næringsliv og Bisnode årets Gaselle-bedrifter. Bare 1% av Norges aksjeselskap fikk denne utmerkelsen i 2014. Dolmsundet Marina AS mottok Årets Gasellepris i både 2013, 2014 & 2015.