FISKE OG TROFEFISKE

Dolmsundet, Dolmøya og Frohavet - et artsfiskeparadis!

Sjøfisket på Hitra og spesielt i Dolmsundet, rundt Dolmøya og Frohavet er enestående i forhold til artsmangfoldet. Her har du muligheten til å fiske de fleste arktiske og norske fisk og skalldyrarter på et avskjermet geografisk området. De vanligste artene er kveite, torsk, sei, breiflabb, hyse, lysing, brosme, piggvar, rødspette; skrubbe, makrell, laks, sjø-ørret, steinbit, uer, sild, lyr, makrellstørje, lange og ulke.

Kunsten å fiske og kjenne fiskeartenes vaner og steder er en profesjon som har gått i arv i flere generasjoner her i Dolmsundet. Vi har ca. 40 avmerket fiskeplasser hvor man kan fiske etter forskjellige typer fisk. Ved ankomst mottar gjester et fiskekart med avmerket ”hotspots”.

Hver sesong har sitt unike fiske og undervannsliv. På høsten har du muligheten til å fange monsterkveita og om vinteren kommer stortorsken til Dolmsundet for å gyte. Vinteren er faktisk den beste tiden å fiske på Hitra i forhold til kvaliteten på fisken.

På sommeren kan man dorge etter storlaksen. Er du interessert i trofefiske så holder Hitra flere verdensrekorder i langefiske. Langefisket er best på våren og vinteren.

Vi tilbyr havfisketurer med guide i forskjellige farvann rundt Hitra og Frøya. Været og sesong er veiledende når det kommer til hva og hvor man fisker. Når man fisker med lokal guide så har man mye større muligheter til å få fisk og man er i trygge hender når det gjelder å navigere i utfordrende farvann.For den som er ny i sportsfiske på sjøene så er våre guider behjelpelig med å lære bort grunnleggende sportsfiske ferdigheter.

I forhold til ferskvannsfisket så finnes det over 1000 fiskevann på Hitra hvor du kan fiske ørret og røye. Fiskekort kjøpes på Inatur.no

For gjester som ikke fisker og dykker kan vi tilby guidet opplevelser som fotturer, hjorte & ørnesafari, lokale kulinariske matopplevelser, historiske turer og vikingleker.

SJØKART

Alle våre gjester mottar ved ankomst et laminert sjøkart i A3-format som dekker nærområdene. Gjester som ønsker å kjøpe orginalt sjøkart for større områder, så trengs det 3 kart for å dekke havområdet rundt hele Hitra og Frøya.

Båtsportkart kan kjøpes på Kartbutikken. Papirkart, elektroniske sjøkart og oppdatering av sjøkart kan kjøpes på Kartverket.

SIKKERHET PÅ SJØEN

Tenk sikkerhet
Kunnskap og planlegging reduserer risikoen og øker trivselen.

Ta med nødvendig utstyr
Utstyret må holdes i orden og være lett tilgjengelig.

Respekter vær og farvann
Båten må bare benyttes under egnede forhold.

Følg sjøveisreglene
Bestemmelsene om vikeplikt, hastighet og lanterneføring må overholdes.

Bruk redningsvest eller flyteplagg
Det er påbudt å ha på seg flyteutstyr om bord i fritidsbåter under 8 meter. Fritidsbåter f.o.m. 8 meter skal ha egnet flyteutstyr til alle om bord.

Vær uthvilt og edru
Promillegrensen er 0,8 når du fører fritidsbåt under 15 meter.

Vis hensyn
Sikkerhet, miljø og trivsel er et felles ansvar.

Værvarsel

yr.no

Værvarsel for Dolmsundet, Hitra (Trøndelag)

Dolmsundet, Hitra (Trøndelag) Nedbør Temp. Vind Vindstyrke

Dolmsundet, Hitra (Trøndelag) på yr.no: Varsel med kart Time for time Helg Langtidsvarsel

Tidevannsvarsel