DYKKING OG UNDERVANNSJAKT

Dolmøya og Frohavet - et dykke- og undervannsjakt eldorado!

I Dolmsundet og omegn kan man oppleve fantastiske strømdykk, vrakdykk, naturdykk, og ikke minst innbringende fangstdykk. Dolmsudet Marina ligger bare et steinkast unna Vættastrumen og Storstraumen.

Dolmsundet Marinas beliggenhet i forhold til fridykking og undervannsjakt er enestående, med kort avstand ca. 5 min. båttur til unike og store områder på østsiden av Dolmøya mot Ilsøya. Her ligger et større fridykke-eldorado på perfekt 6 til 10 meters dybde, hvor man kan jakte på de fleste fisk og skalldyrarter på et godt avskjermet geografisk område.

De vanligste artene man kan jakte er kveite, torsk, sei, breiflabb, hyse, lysing, brosme, piggvar, rødspette; skrubbe, makrell, laks, sjø-ørret, steinbit, uer, sild, lyr, makrellstørje, lange, ulke, kamskjell, blåskjell og taskekrabbe. Husk at hummer er fredet og ulovlig å jakte på.

Når det blir for værhardt på østsiden så kan man dra på vestsiden av Dolmøya for å dykke i le av holmer og skjær. Her er det også flotte dykke og fridykkeområder rundt Hjertøya og Dolmøya. Ved Indre og Ytre Lyngvær ligger Mehjortholmen som har en spektakulær gjennomlyst hulekatedral. Tilgjengelig med båt.

Strømdykk

Under den gamle Dolmøybrua strømmer Vættastraumen med en dybde på kun 15 meter og er karakterisert som et meget trygt og fantastisk dykk med frodig natur og mengder av fisk.

Dette er et dykk som passer fint for nybegynnere. Ligger 1 minutt med båt fra Dolmsundet Marina. Storstraumen i utløpet av Barmfjorden er et spennende og raskt dykk for viderekommende med en fargerik vegg med koraller på venstre side i innløpet. Storstraumen ligger ca. 5 minutt med båt fra oss.

Vrakdykk

MS Sandsvalen eller Sandy Hook som den het i filmen Orions Belte er vårt husvrak som ligger fortøyd i vår flytebrygge under vann på 25 meter. Vi arvet Sandy Hook fra Svalbards største isbjørnjeger og fangstmann Per Johnsen som var Jon Michelets kompis og inspirasjon til romanen Orions Belte. Du finner vraket ved å gå til enden av flytebryggen deretter følg forankringskjettingen ned til skipet.

MS Kletten er et vrak som ligger på Sjællandet nært Dolmsundet. Skipet var innleid av vegvesenet for frakting av oljegrus under veibygging på Hitra da den grunnstøtte og forliste øst for ”skolflua”, nord for Ansnes på nordøstsiden av Hitra i 1986. Vraket er vakkert begrodd og et morsomt vrak som passer for selv svært uerfarne dykkere. For mer rutinerte dykkere er også penetrering mulig. Dykkedybde 9-20 meter og ligger på sand og bergformasjon. Tilgjengelig med båt på posisjon 63° 23’ 34” N, 8° 35’ 35” Ø.

Vi tilbyr dykkeguide, båtutleie, luftfylling og båtkjøring på forespørsel. For gjester som ikke fisker og dykker kan vi tilby guidet opplevelser som fotturer, hjorte & ørnesafari, lokale kulinariske matopplevelser, historiske turer og vikingleker.

«Dette området og denne øya er et undervudert ferie og fritids- området. Her finner du fantastisk flott natur både over og under vann. På et av mine dykk harpunerte jeg en stor breiflabb! Vi plukket også mange krabber og kamskjell hvor vi lagde fantastiske middager av vår egen fangst.» Jens Stoltenberg

Sommeren 2008 besøkte statsminister Jens Stoltenberg sammen med sine sønner Hitra. Stoltenberg er en ivrig sports- dykkeentusiast og tilbrakte deler av sommerferien med å dykke i Hitras krystallklare farvann. Vår dykkepartner, Havsports Kaj Sjøli guidet statsministeren og venner til noen fantastiske dykk. Kaffe og vaffelpause på Dolmsundet Marina etter dykking i perfekte omgivelser.

SJØKART

Alle våre gjester mottar ved ankomst et laminert sjøkart i A3-format som dekker nærområdene. Gjester som ønsker å kjøpe orginalt sjøkart for større områder, så trengs det 3 kart for å dekke havområdet rundt hele Hitra og Frøya.

Båtsportkart kan kjøpes på Kartbutikken. Papirkart, elektroniske sjøkart og oppdatering av sjøkart kan kjøpes på Kartverket.

SIKKERHET PÅ SJØEN

Tenk sikkerhet
Kunnskap og planlegging reduserer risikoen og øker trivselen.

Ta med nødvendig utstyr
Utstyret må holdes i orden og være lett tilgjengelig.

Respekter vær og farvann
Båten må bare benyttes under egnede forhold.

Følg sjøveisreglene
Bestemmelsene om vikeplikt, hastighet og lanterneføring må overholdes.

Bruk redningsvest eller flyteplagg
Det er påbudt å ha på seg flyteutstyr om bord i fritidsbåter under 8 meter.
Fritidsbåter f.o.m. 8 meter skal ha egnet flyteutstyr til alle om bord.

Vær uthvilt og edru
Promillegrensen er 0,8 når du fører fritidsbåt under 15 meter.

Vis hensyn
Sikkerhet, miljø og trivsel er et felles ansvar.

Værvarsel

yr.no

Værvarsel for Dolmsundet, Hitra (Trøndelag)

Dolmsundet, Hitra (Trøndelag) Nedbør Temp. Vind Vindstyrke

Dolmsundet, Hitra (Trøndelag) på yr.no: Varsel med kart Time for time Helg Langtidsvarsel

Tidevannsvarsel