Trofé fiske lange!

Trofé fiske lange!

Hvis du er interessert i trofé fiske etter lange, så er Dolmsundet Marina et perfekt utgangspunkt. Vi ligger i nærheten av flere fantastiske lange fiskeplasser ved Dolmøya og Frøya. Noen av verdens største langer har blitt fisket her i nærområdet. Vi kan nå tilby trofé langefiske med engelsk og russiskspråklig guider.

Som du ser på bildet ovenfor så fisket vår unge gjest Alexey Kaskrasnopyrov en diger lange på 26 kilo øst for Dolmøya ca. 20 minutter med båt fra Dolmsundet Marina. I fjor sommer fikk hitterværingen Willy Eidsvåg en kjempelange på 55 kg på line i samme området. Langa bet på lina på 70 meters dyp, noe som er uvanlig siden langen er en dyphavsart og bruker vanligvis å gå på dybder rundt 50-250 meter. Eidsvågs lange var på 55,5 kilo og over 180 cm lang.

Verdensrekorden på stang ble tatt på Kvenvær i april i fjor av fiskeguiden Wolfgang Götz fra Tyskland og er på 47 kilo. Han dro opp en enorm lange fra 152 meters dyp, en plass mellom Kvenvær og Titran. Langen var 1,82 meter lang, og 94 cm rundt buken. Den veide 46,7 kilo, så det er ny verdensrekord, etter som den gamle verdensrekorden var på 40,1 kilo. Den gamle offisielle verdensrekorden ble tatt ved Shetland i 2002, mens en lange på 41 kilo og 173 cm ble tatt ved Frøya i april i fjor med stang av den tyske fiske-turisten Ralf Basser som var godkjent som norgesrekord inntil nå. Ønsker du å forsøke deg på lange trofé fiske, vennligst ta kontakt med oss.