Skreifiske 2018!

Skreifiske 2018!

Vinterfiske i Dolmsundet er en av de mest spennende og fangstrike fiske du kan oppleve på Hitra. Sommerfiske har sin sjarm, men det er ingenting som slår blikkstille vann, knallsol, frisk gnistrende vinterluft og stor skrei! Så denne uken bestemte vi oss for å jakte på skreien for å se om den hadde kommet til Dolmsundet for å gyte.

Mitt barnebarn Sander og jeg dro for å fiske etter skreien. Vi trålte sakte men sikkert hele Dolmsundet, men det var ikke en fiskspol å se på ekkoloddet. Det var nå meget merkelig at det ikke var en fisk å se. Dette lovet ikke så godt. Jeg fikk en innskytelse at vi burde dra til Vågan for å sjekke om det stod fisk der. Jammen får vi kjempeutslag på ekkoloddet. I følge ekkoloddet står det en hel stim av små og stor fisk. Vi kastet begge ut snøret og det bet på med en gang, og det var kjempetungt! Sander jobbet hardt med stangen og bruker en del tid på å dra opp en skrei på 9.5 kg. Det er den største fisken Sander har tatt på stang og jeg drar inn en skrei på 8 kg. og slik fortsetter fisket. Vi drar inn skrei etter skrei i samme størrelsesorden og det blir storfangst! Og mitt barnebarn Sander har hatt fått sitt livs fiskeopplevelse.

Så vi kan stadfeste at skreien er kommet og vinterfisket har offisielt begynt. Vi har fortsatt ledig plass frem til 18 mars hvis du ønsker å oppleve skreifisket i Dolmsundet.